Skip to content Skip to footer
nubigena paragliding i organizacija za obuku "jastreb"

Dobro došli u školu paraglidinga Nubigena!

 • Početak obuke:  rujan 2022. godine
 • Trajanje kompletne obuke: cca. 10 mjeseci (40 trening – dana)
 • Treninzi:  subotom i nedjeljom (mogućnost treninga svaki dan u tjednu)
 • Cijena kompletne obuke:  6.975 kn (jednokratna uplata)
 • Načini plaćanja:  jednokratno ili obročno

Što je sve uključeno u školu paraglidinga Nubigena?

Tijekom trajanja obuke osigurana vam je sljedeća oprema za paragliding:

 • krilo
 • sjedalica
 • rezervni padobran
 • radiostanica
 • kaciga*

*Zbog trenutne epidemiološke situacije učenicima preporučamo korištenje vlastite kacige. Za početak će vam biti dovoljna biciklistička, skijaška ili kaciga za rolanje.

Vaš dio opreme- rukavice (koža ili umjetna koža) i čvrsta obuća (planinarske cipele, “gojzerice” ili za početak visoke sportske cipele)

 • Uvodni sat
 • Teorija letenja (aerodinamika i mehanika letenja)
 • Konstrukcije i materijali
 • Tehnika letenja
 • Teorija i tehnika jedrenja
 • Meteorologija
 • Opasne situacije i izvanredni postupci
 • Pravila i propisi
 • Pružanje prve pomoći
 • Završni sat i interni ispit

Teorijski dio obuke dijelom se odrađuje na terenu u sklopu praktične nastave, a dijelom online predavanjima. 

Vježbe na zemlji  i odvajanje od tla
 

To je prvi dio obuke koji se odvija na ravnim terenima i blagim padinama. Vrlo je bitan dio obuke i da bi ga dobro svladali potrebno je minimalno 5-6 treninga. Obično traje 3-5 tjedana.

Letenje na malim i srednjim visinama (do 300 m)

Dio obuke koji se odvija u idućih 7-10 treninga, za što nam treba 6-8 tjedana. Stoga s tim dijelom završavamo obično do kraja kalendarske godine.

U zimskom razdoblju godine treninzi se znatno prorjeđuju zbog nepovoljnijih meteoroloških prilika. S prvim ljepšim proljetnim danima dolazimo do zadnjeg dijela obuke, a to je…

Letenje na velikim visinama

Taj dio obuke sadrži znatno veći broj treninga od prethodna dva. Traje sve do sredine ljeta, kada se spremamo za završni teorijski ispit i ispitni let s kojim završava obuka.

Nakon toga slijedi izdavanje pilotske dozvole od strane Agencije za civilno zrakoplovstvo.

Nubigena paragliding škola
*Ostvarite 10% popusta na jednokratnu uplatu za sva tri stupnja!

Kompletna obuka 6.975 kn*

Prvi stupanj
2350kn
Vježbe na tlu i prvi letovi

Ovako smo svi počeli!

Kako bi mogli letjeti paragliderom, prvi korak je usvajanje osnovnog teorijskog znanja. Zatim slijedi upoznavanje s opremom i svladavanje upravljanja paragliderom na zemlji. Prvi puta se odvojiti od zemlje i iskusiti nezaboravan osjećaj slobodnog letenja!

više...
Drugi stupanj
2400kn
Letovi na malim visinama

Svladali smo osnove - idemo dalje! Počinju "pravi" letovi, pogled na zemlju iz ptičje perspektive! Usavršavamo polijetanje, upravljanje našom letjelicom u zraku i slijetanje. Pod budnim okom iskusnih instruktora letenja, napredujemo iz dana u dan na letjelištima nedaleko od Zagreba. Postaje sve uzbudljivije... 🙂

više...
Treći stupanj
3000kn
Visinski letovi

I na kraju kruna svega - letovi na velikim visinama!  Posjećujemo "ozbiljna" letjelišta diljem Hrvatske. Letovi postaju sve duži i duži. Skupljamo sate letenja, vježbamo i usavršavamo napredne tehnike upravljanja paragliderom. Pripremamo se za polaganje završnog ispita kojim postajemo samostalni piloti.

više..
FAQ

Često postavljana pitanja

Prvi korak je – prijava, koja vas ni ne obvezuje.

Ispunite kratak formular u kojem ćete navesti osnovne podatke o sebi (ime, prezime, kontakt…). Nakon čega ćete biti pozvani na demonstracijsko druženje na jednom školskom terenu nedaleko Zagreba. Naši instruktori će vas tom prilikom upoznati s ovim lijepim sportom. Odgovoriti na vaša pitanja i otkloniti sve eventualne nejasnoće. Imat ćete priliku vidjeti naše letjelice, demonstrirat ćemo vam letenje na njima. Moći ćete probati opremu, te se čak i odvojiti koji centimetar od zemlje i samim tim “onjušiti ” paragliding. 🙂 Tom prilikom, ako se odlučite za obuku, moći ćete i ispuniti prijavnicu, potpisati ugovor i  postati naši “školarci”. Ako pak nakon demonstracije i druženja još uvijek nećete biti sigurni i nećete donijeti odluku, nema problema! Moći ćete to učiniti i naknadno!

Prvi dio obuke odvija se na ravnim terenima na rubnim dijelovima Zagreba, te na tri školska terena udaljenim od Zagreba 20 minuta vožnje.  Sva tri terena se nalaze u Kupljenovom, te se na njih odlazi osobnim automobilima.

Drugi dio obuke odvija se na školskim terenima udaljenim od Zagreba 15-60 kilometara: Kupljenovo i Radoboj kod Krapine

Treći dio obuke se odvija na terenima udaljenim od Zagreba između 30 i 150 kilometara: Japetić, Kalnik, Ivanščica (Ivanec), te Crikvenica. Istra obiluje terenima za letenje i tamo obično odlazimo vikendom , te ostajemo dva ili tri dana.

Naši instruktori su spremni za trening svaki dan (naravno, ako je vrijeme povoljno), no zbog dnevnih obveza samih polaznika, velika većina treninga odvaja se preko vikenda (subotom i nedjeljom).

Za pohađanje obuke nužno je pristupiti liječničkom pregledu u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi, te ishoditi potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti.  Cijena potvrde je 300kn.

Po završetku obuke podnosite zahtjev za izdavanje pilotske dozvole kojoj je cijena  300kn. 

Odgovore na ostala često postavljana pitanja potražite ovdje!

Škola paraglidinga Nubigena

Preduvjeti za pristup školi paraglidinga Nubigena:

nubigena paragliding

Što vam sve još nudimo?

Upoznaj paragliding
370kn
Prvi koraci

Želite li nakratko ući u svijet paraglidinga i isprobati kako to izgleda?

Nudimo vamo dan u prirodi i druženje s drugim pilotima na školskom terenu nedaleko od Zagreba. Također ćete imati mogućnost da napravite prve korake u ovom fascinantnom sportu.

više...
Tandem let
940kn
Let s instruktorom letenja

Niste letjeli i ne znate puno o paraglidingu?

Poletite u tandemu s instruktorom letenja. Pogledajte svijet iz ptičje perspektive na prekrasnim destinacijama diljem Hrvatske. Uživajte u jedinstvenom osjećaju slobodnog letenja i pogledu koji do sada niste iskusili

više...
Dva u jedan
1150kn
Upoznaj paragliding + tandem let

Privlačne su vam obje prethodne opcije, i let u tandemu i dan upoznavanja s paraglidingom?

U tom je slučaju paket "Dva u jedan" kao stvoren za vas!

Odabirom ovoga paketa omogućit ćemo vam oba doživljaja po povoljnijoj cijeni.

Posebna pogodnost!

Ukoliko se nakon iskorištene bilo koje od navedenih ponuda (Upoznaj paragliding, Tandem let, Dva u jedan) odlučite za školu paraglidinga Nubigena, uplaćeni iznos će vam se odbiti od ukupne cijene školovanja!*

*ponuda vrijedi za upise u školu paraglidinga Nubigena u slijedećem ciklusu obuke

Pratite nas na društvenim mrežama!